Ez itt kérem szépen LGB kis házi agyzsugorítója lenne. Kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg internet szolgáltatóját, vagy leginkább tűrjön csendben.

2007. szeptember 14., péntek

Én és a grafomániám

A nap idézete egy (majdnem azt írtam hogy hölgyemény, de pont írja az oldalán, hogy ez az egyik legjobban utált szava) hölgy web oldaláról: "Ó, ne érts félre, kedves olvasó, én szeretek nő lenni, csak nem értek hozzá" (és még sok érdekes - néhol furcsa - gondolat olvasható a kérdéses oldalon ezen kívül is). Ez elsőre vicces, aztán kicsit elgondolkoztató, ilyen frappáns módon megfogalmazni valami mélyebb gondolatot. Vagy csak én képzelek minden mögé túl sokat? Ebben lehet valami. Hiszen én bármi kapcsán eljutok az ősrobbanásig semmi perc alatt. Erről jut eszembe (apa-apa-kezdőőőőődik!): munkahelyemen "közismert", hogy bármi kérdés/kérés van, én igen hosszan és alaposan válaszolok (főleg email-ben). Teszem ezt azért, mert mindig naívan azt gondolom, hogy hasznos, ha leírom a project kapcsán kétségeimet, észrevételeimet. Viszont úgy tűnik, ezt nem mindenki látja így, akkor se, ha késöbb sokszor kiderül: "jó hogy szoltál". Nemrég volt megint egy hosszú válaszom egy egyszerű kérdésre, amire meg is kaptam a "letolást" (persze nem komolyan, inkább vicces formában, mivel egy kedves kollegáról van szó amúgy is), miszerint: "te egy eldöntendő kérdésre is képes vagy regényt írni válaszként". Erre a válaszom ez volt: "lenni vagy nem lenni ...". Ez egy egyszerű eldöntendő kérés, mégis rajtam kívül más is képes volt egy tőmondatnál hosszabb választ adni egy egyszerű kérdésre :) Viszont tény: mindenről eszembe jut még valami, és szinte idegesít, ha abba kell hagynom gondolataim kifejtését. Mint például most ezt az értekezést ...

4 megjegyzés:

Haspók írta...

Ha már itt tartunk, azért megnyugtatnálak, hogy nem te vagy az egyetlen Háry János, kedves barátom. Szomszédunk kisfia most első osztályos és a tanító néni panaszkodott a szülőknek, hogy a kissrác 15 percig mondott vissza egy olyan történetet az órán, amit a tanító néni előtte 2 percig mondott. Mi következik ebből? Vagy a tanító néni tud jól tömöríteni, vagy pedig új Münchausen báró született... Nem vagy egyedül :)

LGB írta...

Vagy pedig, hogy a gyerek kepes olyan osszefuggeseket is meglatni amit a kedves almait elfeledo, tulontul "en mar komoly felnott vagyok" tanito neni nem ... Lasd gyerekek "miert kek az eg", "utol lehetne-e erni a napsugarat" stb kerdeseit, amire a felnottek csak legyintenek. Pedighat a miert kek az eg, az nem bonyolult megvalaszolni, az utobbit viszont az volt ugy 100 eve meg, Einstein pont ezt a kerdest tette fel. Mi kovetkezik ebbol? Erdemes neha akkor is elgondolkozni latszolag teljesen buta es haszontalan osszefuggeseken, amikor is azt nem ertekeli a vilag 99.99%-a.

Haspók írta...

Egyébként tudod, miért kék az ég? ;)

LGB írta...

Sure.