Ez itt kérem szépen LGB kis házi agyzsugorítója lenne. Kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg internet szolgáltatóját, vagy leginkább tűrjön csendben.

2009. január 25., vasárnap

Majdnem letakarítottam a Szaturnusz egyik holdját, ami nem is volt pixelhiba :)

Elsőként is megjegyezném, hogy köszönet Kuf-nak, mert érdeklődött, miért nem írok valamit végre. Igazából sok érdemleges nem történt, persze filozófiai mondanivalót én bármiből le tudok vezetni. Álljon itt egy példa, amikoris a Szaturnusz fennséges képét találtam betenni háttérnek az otthoni számítógépemen. Mindig is kisértett az emlék, amikor Sini havernak otthon derült ki, hogy van egy hibás pixele az újdonsült TFT monitorán. Bár az enyém nem új, illetve nem is találtam még hibás pixelt rajta, néha mint rémálom előkerül ez a félelmem - úgy látszik, ahogy a jelen story is bizonyítja. Nade, hogy nehogy belekeveredjek a történetbe, térjünk vissza a Szaturnuszhoz (Encsi biztos tudja, hogy az asztrológia nevű átverés mit állít erről a szerencsétlen gázóriásról - aminek a sűrrűsége amúgy a víz sűrrűsége alatt van -, lehet baljós jóslatai okozták nálom is a problémát, tudniillik)! Szóval, éppen gyönyörködöm az új háttérképben, amikor is egy halvány fehér pixelre leszek figyelmes a fekete hátteren (ahol épp nem a Szaturnusz képe trónol). Elsőként a "talán kosz, töröljük le" elmélet következett. Aztán pedig a "valami pixelhiba" elmélet. Azonban a képet kinagyítva, kiderül, hogy az a pixel nem hiba, tényleg ott van, és a Szaturnusz egyik holdja lehet (van neki 48db elvégre, amit elneveztünk legalábbis). Na, ez volt a nagy story, sajnos ma csak ennyire futotta :) Viszont elgondolkodtató (most jön a levezetés az ősrobbanásig, figyelem!): ha létezik felsőbb hatalom, aki megteverzte az univerzumot, lehet neki tényleg csak egy pixelhiba egy égitest, és véletlenül letörli onnan, mint hiba. Na, elég gagyi volt?! :)

3 megjegyzés:

Encsi írta...

Erre három karaktert tudok csak reagálni:

OMG.
:)

Unknown írta...

Uhh.. Mit is mondhatnank. Inkabb meselj a 27 dimenzios szuperhur elmeletrol. :D

LGB írta...

27?? Az un. bozonikus hurelmeletnek volt 26 (de nem 27) dimenzios terelmelete. A szuperhur elmelet (ami magaban foglal regen kulonbozonek hitt kulonbozo hurelmeleteket es a kvantumgravitacio elmeletet is) megelegszik jelenleg 11-el.