Ez itt kérem szépen LGB kis házi agyzsugorítója lenne. Kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg internet szolgáltatóját, vagy leginkább tűrjön csendben.

2007. július 7., szombat

Mentőakció

Éppen gyanutlanul néztem a StarGate Atlantis következő letölt...öööö...biztonsági másolatból előszedett részét, amikor szólt feleségem, hogy nézzem már meg, mi folyik az udvaron. A látványt megpróbálom visszaadni itt, igaz nem túl jó minőségű kép, de sajnos más képalkotó eszközünk nincs itthon, csak egy mobiltelefon.

Nade, ami különös az akcióban az az, hogy nem sikerült rájönni, mi a fene folyik ott. Egyértlemű, hogy nem betörésről van szó ugye, mert kissé nagy a nézőközönség, minket is beleértve. Maradt az a kézenfekvő lehetőség, hogy behúzták maguk mögött az ajtót, amikor elhagyták a lakást (a kulcsot meg benn felejtették), és ugye kívül nincs kilincs. Akkor viszont azt az egyet nem értem, hogy miért mászott le az ipse, miután felment. Hiszen, ha a kulcsért mászott volna be (ne kelljen lakatost hívni, ajtót szétbarmolni stb), akkor utána már az ajtón is ki tudott volna menni. A képen nem látszik, de a mászási stílusa enyhén szólva is bizonytalan volt, tehát nem hinném, hogy hobbyból (lehet Larry-t kéne ide hívni, ő úgy is mászni akar) mászik :) Komolyan, ötletem nincs, hogy mi lehetett a mutatvány célja.

Egyetlen ötlet az az, hogy ezentúl így fognak közlekedni, ki és be is, akkor az ajtóra többé nincs is szükség. Mondjuk, ez az ötlet viszont kevésbé valószínű, hogy igaz lenne. Tehát, ha valakinek bármi ötlete van, írja le. A választ beküldők között egy ajtó felfeszítésére is alkalmas pajszert sorosolunk ki.

4 megjegyzés:

Encsi írta...

Pofonegyszerű pedig.
Bemászott a kulcsért, de nem találta :)
Valahogy ki kell jönni a lakásból, és folytatni a keresést, szerintem további fejleményekért ólálkodj a kuka környékén...

LGB írta...

O jajj. Azt hiszem tenyleg oregszem, pedig nem tul bonyi ez a megoldas. Es valoszinubb is, bar egy helyen santit: ha maga utan behuzza az ajtot, akkor az nincs zarva, belulrol kililccsel kinyithato, tehat ki tudott volna jonni. Akkor viszont mar tudom mi lehetett a megoldas, bar lehet Te is erre gondoltal: nem huzta be az ajtot maga mogott, hanem bezarta, es elhagyta a kulcsot valahol (esetleg rokon stb elvitte magaval aki tartosan nincs a kozelben), es remelte, hogy akad egy potkulcs benn a lakasban, de nem volt.

Encsi írta...

Voltaképpen a végkimenetel mégiscsak az lesz, amit megjósoltál: ezentúl így közlekednek haza :)

LGB írta...

Ujabb anomalia: most az erintett lakasban a teraszon maszkal az ipse fel-le, pedig letra, mindenki jo regen eltunt. Hogy jutott be akkor ha egyszer mar lemaszott es az ajton nem tud bemenni? :) Kozben meglett a kulcs megig? Itt valami fura dolog zajlik ...