Ez itt kérem szépen LGB kis házi agyzsugorítója lenne. Kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg internet szolgáltatóját, vagy leginkább tűrjön csendben.

2007. augusztus 22., szerda

A lába kelt lábtörlő esete

Az ember csinosít ahol tud, egy-egy apró tárgy, változtatás nagyban képes hozzájárulni ahhoz, hogy egy helyet jobban magunkénak érezzünk azáltal, hogy nekünk tetsző módon alakítjuk azt át: mégha csak egy apróságról van is szó. A társasházban ahol lakunk, természetesen mindenkinek a "szokásos" sötét színű gumi vagy hasonló anyagból készült lábtörlő van az ajtó előtt. Ez már amolyan hagyomány, gondolom én; ha lábtörlőt kell venni, mindenkinek ez ugrik be, ilyet vesz hát. Nem voltunk vele mi sem másképp az elején.

Úgy egy-két hónappal ezelött feleségemmel éppen egy áruházban kolbászoltunk, amikoris szinte egyszerre akadt meg a szemünk egy lábtörlőn: félkör alakú, világosabb színű, rajta fekete mintával (ahol nyilakat is formált a minta, szinte mutatva, hogy "ide kell ám törölni a lábat"), egész dekoratívnak tünt. Meg is vettük, ezzel sok évezrednyi egyenlábtörlőre való törekvés hagyományát felrúgva. Meg is lett a következménye ...

Amikor hazavittük a vadi új lábtörlőnket, meg is jegyeztem, hogy "ne dobjuk ki a régit, mert ezt tuti ellopja valaki, akkor meg kelleni fog a régi". Ezt persze viccnek szántam, a minap viszont rá kellett döbbeni, hogy őstehetség vagyok ami a lábtörlőkkel kapcsolatos jóslataimat illeti: eltünt a lábtörlőnk.

Persze, most lehetne kérdezni: "oké, és mi ebben a nagy szám, hogy ezt bloggolni kell?". Tulajdonképpen semmi. Talán csak az, hogy bosszankodni se tudok igazán az eseten, hanem szánalmasnak érzem a dolgot, hogy valakinek lábtörlőt lopni jut az eszébe. A lábtörlő feladata ugye az, hogy lábunkat belé töröljük, ahogy a kérdéses tárggyal ezt párszor már meg is tettük mi (illetve a hozzánk látogatók is). Nekem őszintén szólva a WC papír analógia jutott az eszembe: ezek alapján legközelebb a használt WC papírt fogják ellopni, ha az pl díszesebb kiszerelésű volt, mint az átlagos egyszínű papír alapú? Ez már nevetséges tényleg. Az meg főképp az, hogy valaki idáig jutott. Éljen a "nyócker"! Egészségére a kedves tolvajnak, legközelebb jöhet hozzánk használt WC papírért is, szívesen adjuk!

4 megjegyzés:

Encsi írta...

Nyugi ez nem csak nyócker :) tizenegykerben ugyanúgy ellopták a "little black dress" lábtörlőt, aztán a tengeri fű színeset is, de mivel az csak kb 200 huf tecsóban, kitartón újravettem és egy idő után feladták :D

LGB írta...

Ertem. Legkozelebb betarazok labtorlobol, mindjart egesz labtorlo tarto szerkezetet is odahelyzek: ha elvesznek egyet, automatice helyere csuszik a kovetkezo az adagolobol :) Mondjuk ez mar onkiszolgalo, ingyenes labtorlo automata definicioja inkabb, dehat itt tartunk ...

LGB írta...

jameg: azert vicces lehetett, amikor egyszer elromlik Nalad a lift, es felfele gyalogolva latod, hogy mindenkinek tengeri fu szines es "little black dress" labtoroloje van :)

LGB írta...

update: vettunk uj labtorlot, kb 2900HUF volt ezis. Azota orankent kinezek megvan-e :) nem azert mert huuu nem tudom kifizetni csak idegesit a tudat hogy ellopjak azt amiert _EN_ dolgoztam meg pedig.