Ez itt kérem szépen LGB kis házi agyzsugorítója lenne. Kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg internet szolgáltatóját, vagy leginkább tűrjön csendben.

2008. február 23., szombat

Munkahelyi baromságok

A munkahely egy érdekes környzet. Szerencsés esetben nem egy szalag mellett kell napi nyolc órában robotolni, hanem például egy irodában, ahol jobb esetben jófej kollégák közé is kerülhet az ember, ezáltal a "munka" fogalma máris sokkal kellemesebb érzeteket kelt bennünk, mintha a mindennapi kivégzőosztag elé állás érzés lenne a gyomrunkban reggelenként a melóhelyre való indulás előtt.

Ha a fenti feltételek adottak, akkor persze néha "érdekes" agymenésekben is részünk lehet. Nézzünk két ilyet példának okáért! Első szereplőnk az Ubuntu Scream Edition (U.S.E.), ami a népszerű Ubuntu GNU/Linux disztribúció egy különleges kiadása. Hozzávalók: eredeti Ubuntu CD "tok", hibajavító festék, fekete filctoll, pihent agyú kollégák (megjegyzés: az egyik elkövető pont az a kolléga, aki a következő példában szerepel mint helyettesítendő egyén ...).

Második szereplőnk a "mű-kolléga"! A szóban forgó egyén (mármint akit pótolni szerettünk volna) egyik kedves kollégánk, aki egyik nap valahogy nem került elő, mindenki őt kereste, mindenkinek hiányzott (van akinek emberileg, van akinek "ki csinálja akkor ezt meg" témában), stb. Meg is elégeltük a dolgot, úgy döntöttünk, hogy hiányát pótoljuk! Az eredmény itt látható. Hozzávalók: felnagyított és kinyomtatott fénykép a kolléga fejéről, 50 cm hosszú vonalzó (képet ráerősítve, a vonalzó másik végét meg a szék hátuljára rögzítve - mellesleg ez a vonalzó irodaszerként lett rendelve, de nem fér be a fiókba a hossza miatt, végre találtunk hát egy értelmes felhasználást neki!), cellux, egy kabát a szék köre terítve, egy notebook (ide kell tenni a kabát kezeit, hogy a munka látszata meglegyen). Természetesen a pihent agyú kollégák most is a legfontosabb hozzávalónak tekintendőek!

A dolog legnehezebb része a vonalzó/fej kompozíció felerősítése, közben sokat lehet röhögni. Ezen a részen már négyen dolgoztunk a projekten nem kis felfordulást keltve :)

Nincsenek megjegyzések: