Ez itt kérem szépen LGB kis házi agyzsugorítója lenne. Kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg internet szolgáltatóját, vagy leginkább tűrjön csendben.

2008. január 10., csütörtök

Lávalámpa

Épp most láttam Larry blogjában, hogy neki is van lávalámpája, erről azonnal eszembe is jutott, hogy megírjam a következő történetet. Figyelem, minden egyezés létező személyekkel csakis a valóság műve!

Ott kezdődött a dolog, hogy egy kolléga-haver csávónál (nevezzük őt most T-nek) fordultam elő éppen (némi alkohol, notebook és UNIX rendszerek programozásával kapcsolatos irodalom kíséretében), aki rendelkezett ilyen hangulatfokozó szerkezettel, ami persze azonnal meg is tetszett nekem. A "lávalámpa" kifejezést ugyan hallottam már régebben is, de igazából sose tudtam beazonosítani, hogy konkrétan ezt hogyan is kell elképzelni. Na, most megtudtam. Mondhatni, ekkor vesztettem el a lávalámpa szüzességemet. El is határoztam, hogy nekem kell egy ilyen lávalámpa.

Aki ismer tudja, hogy néha (?) tudok fárasztó lenni is, talán nem is kicsit. Ennek eredményeképpen az említett szerencsétlen havert (T-t) majdnem minden nap azzal fárasztottam, hogy szerezzen nekem egy lávalámpát, amit természetesen nem gondoltam teljesen komolyan. Node, a karácsony előtti utolsó munkanapon történt, T éppen indulni készült hazafelé a munkaidő végeztével (na jó, kicsit talán korábban), és csatlakozott hozzá B is (ő egy másik kolléga, sőt kollegina), mivel így lehetősége volt autóval eljutni a városba. Persze, nem maradt el most se a "szerezzél nekem lávalámpát" mondatom (amit pár hete csak reflexszerűen vetettem oda mindig). Én még békésen küzdöttem valami problémával, amikoris - csupán kb fél óra elteltével - látom, hogy egy kisebb csapat (T, B, és még egy személy) tart felém olyan arckifejezéssel, mintha éppen a likvidálásomra készülnének csoportosan. T megáll mellettem ("fölém tornyosul") és halálba fagyott arccal (lehet hideg volt kinn?) a következőt közli velem, miközben egy dobozt nyom a kezembe:

"Boldog karácsonyt, ba'meg!"

Na így történt, hogy lett lávalámpám :) A történethez hozzátartozik még, hogy T-nek is eszébe jutott az, ami nekem: felhívta rá a figyelmemet, hogy ebből nem csinálunk rendszert, tehát ha mostantól autót akarok, nem fog szerezni nekem, csak azért mert megunja az állandó erre utasító megjegyzéseimet (éppen ezért azóta Asus Eee PC-t akarok vele szereztetni ...).

Nincsenek megjegyzések: