Ez itt kérem szépen LGB kis házi agyzsugorítója lenne. Kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg internet szolgáltatóját, vagy leginkább tűrjön csendben.

2008. január 11., péntek

Neveljünk gyereket!

Encsi nemrég kitalálta, hogy a gyereknevelésről kéne blogot írni, aminek fő irányvonala az lenne, hogy "mi majd jobban csináljuk" már eleve, így látatlanban is (tekintve hogy neki sincs gyereke, és nekünk se a feleségemmel még). A cipő nevű szörnyről máris írtam egy értekezést az új témának szánt közös blogunkba, Encsi bemutatkozó írása után. Remélem tanulságos lesz.

Apropó gyerek, apropó születés, apropó születésnap: rájöttem, hogy nemsokára (július 10) leszek egy milliárd másodperces. Szép kor, nem? :) A sztori, amivel ide eljutottam, szokás szerint kocka alakú, mondhatni. A UNIX világában az időt 1970 január elseje óta eltelt másodpercekben szokás mérni rendszerszinten. Feltűnt, hogy nemsokára "dátumváltás": tegnap volt este egész pontosan az egymilliárd-kétszázmillió, ami szép kerek szám, hiszen százmillióval (sőt kétszázmillióval) osztható :) Ez szép ünnep nem? (Nem? Miért nem? Az, hogy 2007->2008 ugyanúgy egy ember által kitalált időszámításban való váltás, semmivel sem érdekesebb ennél!) Na ekkor azonnal eszembe jutott, hogy UNIX idő szerint mikor születtem. Ezt pedig kivonva az aktuálisból egy olyan szám jött ki, ami gyanúsan közel állt az egymilliárdhoz, tehát "természetes" volt, hogy megnézzem, mikor is lesz az pontosan, és ez jött ki 2008 július tizedikére. Nos, ennyi. Buliiiiiiiiiiii!

1 megjegyzés:

Haspók írta...

Na hat akkor sok szep gyertyat kivanok, es hogy mind az egymilliardot bird elfujni tudovel :)