Ez itt kérem szépen LGB kis házi agyzsugorítója lenne. Kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg internet szolgáltatóját, vagy leginkább tűrjön csendben.

2008. január 2., szerda

Új(?)év

A Föld ismét megcsinálta (mármint egy újabb kört a Nap körül, lásd a mellékelt képet - klikk rajta)! Igaz, enyhén szólva van ebben némi tapasztalata, már csinálja pár milliárd éve, és remélhetőleg nem is fogja abbahagyni a közeljövőben legalábbis (kb. öt milliárd év múlva viszont forró lesz a helyzet errefelé).

Node mi is történt az ember által önkényesen kijelölt dátumváltás pillanatában, ami ugye az ég világon semmi más jelentőséggel nem bír amúgy?

Lássuk. Teljesen optimális módon elfelejtettem újévi fogadalmat tenni, ami nagyon hasznos, mert úgysem szoktam betartani, és hülyeségnek is gondoltam mindig is. Valahogy a "társadalmi elvárás" volt csak az, ami miatt azt mondtam: na, valamire gondolok, aztán elmondhatom, hogy van fogadalom.

Amúgy egy havernál buliztunk, a testi és anyagi kár mondhatni jelentős. Az anyagi részét tekintve a dolognak, több tönkrement magassugárzó és hangváltó (valszeg' eldurrant elkó), lakás nagyfokú amortizálása, hihetetlen - általam sosem látott - mocsok sem hiányzott. A testi sérüléseket nézve, mindenféle lila/zöld folt itt/ott azon/akin, illetve karmolásnyomokról (hímnemű egyeden, nőnemű által elkövetve, mármint) is kaptunk jelentést szexuális szolgáltatás megtagadása miatt. Hmm, kemény, mondhatni. Én találtam egy kedves orvosira járó leányzót, akivel elbeszélgettünk a mitokondriumok eredetéről és hasonlókról (igen, ősrobbanás is volt, meg kozmológia is, kedves E.). Nyilván ittam is, bőven. Persze, másnap én is kimondtam a nagy kígyó nevét, ahogy azt kell.

Viszont mindenki életben, lakástakarítás folyamatban/kész (kémeim jelentették), tehát van még remény 2008-ra nézve. Ugyan tök elegem van, hogy első munkanapon mindenki a "Boldog Új Évet" dumával jön (mindig visszakérdeztem: mégis mi benne a jó?), de azért mégiscsak: hajrá Föld, előre, 2008-on át, és tovább!

(És tényleg, miért egymásnak kívánunk Boldog Új Évet? A Földnek senki nem szurkol, pedig neki kell keringenie ezeket az éveket a nap körül, mi csak élünk rajta és hisztizünk megállás nélkül!)

Nincsenek megjegyzések: