Ez itt kérem szépen LGB kis házi agyzsugorítója lenne. Kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg internet szolgáltatóját, vagy leginkább tűrjön csendben.

2008. július 16., szerda

Lazulas es kultura

Mai bejegyzesemet is az emberekkel kezdenem, a szokashoz tartva magam. Eloszor is mar ket alkalommal is osszefutottam magyarokkal, marmint nem beszelgettem veluk, csak hallottam, hogy magyarul beszelgetnek. Jellemzo modon az elso esetben arrol folyt epp a vita, hogy mi az ami ingyenes es meg lehet nezni, a masik esetben meg egy masik csoport pedig a kijaratot kereste a kepcsarnokbol. Erdekes megfigyeles tovabba a szokasos eszaki mentalitas temahoz, hogy a mar targyaltakhoz kepest messzmenokig figyelemmel vannak arra, ha valaki eppen fenykepez, kepesek perceket varni, hogy ne vonuljanak at elotted, vagy lehajolva "atbujni" a kepmezo alatt, gondolom ez a turistakhoz valo hozzaszokas eredmenye kell, hogy legyen :) Ugy latszik viszont, hogy az aksi feltoltes es a memoriakartya hely szervezes a fenykepezogep szamara nem epp a legnagyobb erossegem, de azert aktivan probalkozom.

Mostanaban kicsit tobbszor volt eso, de mindig nagyon szerencses voltam, elmondhatjuk. Max par cseppet kaptam, es pont akkor esett, amikor bennt voltam valahol. Bar sokan tudjak, hogy ki nem allhatom az esernyot - inkabb megazok -, itt helyenvalonak tunt vinni, eloszor is azert, mert altalaban varatlanul jon, nehez kiszamitani csak az egre felnezve, masodsorban ha egyszer elkezdi, altalaban sokkal erosebben vegzi a dolgat mint nalunk.

Kicsit elfaradtam a maszkalasokban, most lazabb tempot vettem fel, elvegre nyaralok, es nem versenyt futok, vagy mi a szosz :) Azert persze voltam ket helyen is azota (nem szamitva a szokasos varosi gyaloglast es utazast), az egyik egy szinten szemrevalo park volt, ahol rengeteg sok kulonbozo noveny (meg palma is), virag es fa volt, illetve ket muzeum, az egyikben kitomorr allatok voltak nagy mennyisegeben ugyesen berendezett "akvariumokban" (magyaran uveggel korulvett, berendezett izekben), illetve a masik helyen sok erdekes ko volt, nameg meg nehany dino csontvaz is a peldanak okaert. Sajnos ezeket nehez volt fenykepezni a fenyviszonyok mellett, az uveg meg nagy tukrozodest mutatott, ha megprobalotam vakulval fenykepezni. Azert ezek bajarasa, meg a szinten eleg nagy kertben valo setalgatas is jo par orat felemesztett.

A mai program kereteben meg festmenykiallitast neztem, lattam eredetiben a Sikoly cimu kepet is, amit legalabb ismertem :) Viszont elmondhatom, hogy nagyon erdekes volt, mert Norvegiara valo tekintettel sok norveg tajat abrazalo kep volt, es a jellegzetessegeket remekul meg lehetett figyelni, sok kozottuk annyira eletszeru volt, mintha fenykep lenne, kozelebbrol meg kellett neznem, hogy tenyleg festmeny-e. Tudom, lehet az en muveszi erzekemmel van baj, de a "zold alapon piros negyzet cimu kompozicioknal valahogy sokkal tobbre becsulom a valosaghu kepeket. A seta kereteben volt szerencsem tobbek kozott a parlamenthez, es egy kedves setaloutcahoz, ahol eppen - azt hiszem - a kiralyi tudomisenmicsoda (orseg?) felvonulast tartott, tovabba meglepo volt, de ott volt a badogember is az egyik helyen az Oz, a nagy varazslobol. Legalabbis ugy nezett ki, csak eppen viking sityak volt a helyen, de teljesen femnek tunt az egesz, egeszen addig amig nagy meglepetesemre meg nem mozdult :) Minden dicseret annak, aki a csavot igy ki tudta maszkirozni, mivel amikor mereven allt, a kutya nem lett volna kepes megmondani, hogy nem valodi fem szobor vagy hasonlo. Aztan volt meg egy hasonlo ilyesmi csak arany szinben es kalappal. Sajnos pont ezekrol nem lesznek fotoim kesobb se, a lemerult elemek miatt, ez az en hibam persze, mert elfelejtettem feltolteni oket ...

Ami van fenykep azert, azokbol parat nemsokara prezentalok a szokott helyen viszont.

1 megjegyzés:

Dezső írta...

Mindig és folyvást csak a szellemi táplálék, de mi van a test örömeivel.
Mit eszel és iszol, azok milyenek és hogy néznek ki?
Ezekre is kitérhetnél mert így csak azt tudom elképzelni hogy egy csontkollekció ként jutsz haza.