Ez itt kérem szépen LGB kis házi agyzsugorítója lenne. Kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg internet szolgáltatóját, vagy leginkább tűrjön csendben.

2008. július 18., péntek

Technika es termeszet

Szokasos modon el vagyok maradva a fenykepekkel, ugyan feltoltottem ujakat, de azok meg az elozo irasomhoz kapcsolodnak, a mostanihoz kapcsolodoakat majd kesobb, egyreszt mert akksitoltes folyamatban, masreszt az mindig korulmenyesebb dolog mint csak irogatni.

Szoval mi volt ma? A mai program a technikai muzeum meglatogatasa volt. Az elejen kicsit tanacstalanul koricaltam, mert allitolag penzbe kerul, de sehol nem lattam ennek nyomat, az informacional meg nem tudtak, hogy mi a pontos szitu, ami szerintem tobb mint vicces, dehat ez van. Mivel sehol nem lattam lehetoseget, hogy vegyek jegyet, illetve senki nem is kerdezte, mit csinalok en itt, siman besetaltam. Ezek szerint vagy ingyenes, vagy szerencsem volt ;) Na itt tenyleg eleg sok minden volt, kezdve a gozkepektol, a repulokon es autokon es egyeb jarmuveken es azok alkatreszein at, egeszen a szamitogepekig es a telefonokig, de voltak meg peldaul orak, orvosi felszerelesek, stb, es persze tobb korbol is. Szivem csucsket is lattam, ott pihent a polcon visszamosolyogva ram, termeszetesen a commodore 64-rol beszelek :) Termeszetesen nem birtam ki, hogy ne bizeraljam picit, csak a regi feeling kedveert, aminek eredmenye par kohintes lett egy zord emberketol nem messze, szoval ezt inkabb hanyagoltam utana (es inkabb kicsit arrebb egy UNIX terminalt birizgaltam, ami jol rejtve volt, hehe). Sok gyerek is volt, akik lathatoan nagyon elveztek a dolgot, es a legalso szinten rengeteg jatek is volt, amit elveztek is a zsibongas jellegebol hallhatoan legalabbis. Akkor lepodtem meg, amikor eppen setalok, es hallom, hogy vizbe leptem, leneztem, es egy pocsolyaba alltam. Par pillanatig eltartott mire rajottem, hogy vetitett kep, de nagyon ugyes, mert a mozgast erzekelte, es ha beleptem, akkor hullamokat keltett a lepesem es minden mozgasom, szoval interaktiv volt a dolog. Ugyes.

Miutan vagy ket es fel ora alatt bejartam a dolgot, a terkepre nezve az az otletem tamadt, hogy meg kene nezni a folyot, ami allitolag ott folyik nem messze. Na a folyo meg is lett, es valami gyonyoru volt! Jo darabig kovettem, egy nagy to fele. Gyonyoru volt, kisebb tisztasokon folyt at, majd erdos reszen, sok helyen emberek pikknikeztek, fekudtek a fuben, vagy szinten setalgattak csak. Kesobb lakohazak kozott is folyt, de nem magyar viszonyokat kell am itt elkepzelni, hatalmas tisztas, es a skandinav regi hazakra jellemzo stilusu lakohazak nehol, zsufoltnak a legkevesbe sem volt nevezheto, sot. Utana mar tiszta erdei kaland lett, mert igen sovanyka osvenyen erdon at jutottam at, de aztan megint hatalmas tisztas, illetve fakkal szegelyezett csendesebb folyokanyarulatok, ahol meg furodtek is paran. Volt par vizeseske is, mondjuk mind mestersegesnek tunt, de igy is nagyon szep volt. Kozben kicsit kezdtem lefaradni, meg a nap is nagyon tuzott (es eppen most folyadek sem volt nalam mar), igy a tavat sajnos nem ertem el, hanem visszafordultam; kozben feltunt, hogy van masik ut, amihez nem kell az erdon atmaszni (nem mintha annyira baj lett volna, hogy arra jottem, mivel az is nagyon szep volt a folyo partjan vegig), igy most arra mentem.

Ma pentek van, es ugye jovo csutortokon megyek haza, a csutortok mar eleve nem lesz tul mozgalmas, hiszen keszulodni kell, aztan ugye ket oraval az indulas elott kimenni a repterre, ahhoz is kell nemi ido tekintve hogy 60 kilometerre van Rygge innen. Szoval, igy penteken mar elmondhatom, hogy ez bizony mar a masodik fele igen erosen az itt tartozkodasomnak. Ez kicsit erdekes erzes, mert nagyon jo itt lenni, minden szep, kellemes, kozerzetem kivallo, stb, ugyanakkor persze mar hianyzik nekem mindenki (nyilvan legfokepp a kisfeleseg, de semmi feltekenyseg ne legyen, mindenki mas is hianyzik am nekem), meghat kicsit fura azert egyedul itt lenni, es itt a "fura" szo alatt nem feltetlen negativot ertem (es hat en akartam ezt, ezt nem is bantam meg, ne ertsetek felre), csupan nem szoktam en ezt meg ugy altalaban, ennyi ;)

2 megjegyzés:

Haspók írta...

Mar vartam, hogy mikor tor fel beloled a honvagy :) Varunk haza a sok fenykeppel (azokkal is, amiket nem raktal fel)

LGB írta...

Hat a honvagy erdekes fogalom, nyilvan elso naptol hianyoznak a szerettem, barataim, ez igazabol nem nagyon mas, es szerintem termeszetes erzes is :) Azert probaltam direkt kiemelni, hogy nem negativumkent ertettem ("jajj de utalok mar itt lenni mikor megyek mar haza"), de azt se akartam, hogy az ellenkezoje hallatszon ki a mondandombol hogy kb "nem is akarok hazamenni", mert az meg nem igaz :)