Ez itt kérem szépen LGB kis házi agyzsugorítója lenne. Kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg internet szolgáltatóját, vagy leginkább tűrjön csendben.

2008. július 17., csütörtök

Vizen es erodben

Eloszor is, "kozkivanatra" allitolag irnom kene masrol is, pl a norveg nokrol, meg egyeb korulmenyekrol, hogy peldaul mit is eszek. Nos, a norveg nokrol nehez irni, ennek oka az, hogy fogalma sincs az embernek melyik no norveg :) Ugy altalaban is elmondhato, a julius allitolag a szabadsagolasok fo idoszaka itt - nem meglepo modon -, viszont szinten a fo idoszaka annak, hogy turistak erkeznek ide (mint en), ennek eredmenye az, hogy neha tobb turista van a legtobb helyen, mint olsoi lakos. Mint emlitettem, peldaul magyarokkal is osszefutottam mar ketszer is, de gyakran hallok francia, nemet es persze angol tarsalgasokat is mindenfele. Viszont akar neger nobol is lattam sokat, akik norvegul beszeltek peldanak okaert. Mindenesetre szep leanyzok vannak errefele, dehat fogalmam sincs, ki norveg es ki nem. Azert persze a magyar lanyokat nem lehet utolerni am olyan konnyen, ha oszinte akarok lenni :) Ugyesen kivagtam magam a temabol, mi? :) A kajarol. Nos Dezso felvetese, hogy csontkollekciokent terek haza elegge vicces, tekintve, hogy van azert nemi tartalekom pl hastajekon :) Amugy nem igazan van nagy kulonbseg kajak tekinteteben, persze vannak allitolag norveg specialitasok pl birka fej egyben (brrrr) de ezt a helyi lakosok kozul sem meri sok ember megkostolni, vagy mi erre a jo szo egyaltalan, ez allitolag meg viking hagyomany volt. Mivel tul sok penzt kolteni nem akarok, es nem is az eves a legfontosabb tenyezo, semmi extra nincs, ugy ertem, vettem pl kajat, szalamit, kenyeret, ilyeneket, es persze gyumolcsot is azert. Voltam MacDonalds-ban is, amit itt valami erthetetlen kb "mektonsz"-nak hangzo nevvel illetnek, es nem is ertettem eloszor mirol is van szo, ez talan olyan mint nalunk a "meki" becenev? Viszont pl talaltam olyan helyet is, ami ilyen kifozde szeru, es meleg kajat lehet venni, mert azert azt is kell enni neha, termeszetesen. Ja, meg persze vettem sort, azt mondanom sem kell.

Ma volt egy hosszabb hajout, a hosszu alatt az ertendo, hogy kb fel ora, mivel az elozo eppen csak par perc volt. Az a baj, hogy hiaba probaltam fenykepezni, ugy erzem ezek olyan dolgok, amik egyszeruen nem kepesek atjonni a technikai utveszton, azaz nem tudjak visszaadni a latvanyt es az erzest. Ezt mondjuk mar nem eloszor erzem. Edesapam megjegyzese pl a fotok kapcsan az volt, hogy itt mindig ennyire borult-e az ido. Nem ereztem borultnak (annak ellenere, hogy tenyleg sokkal tobb felho van errefele ugy altalaban is, teljesen "ures" eget itt en meg nem lattam, de szerintem nagyon szep felhok vannak itt), ez is talan amiatt van, hogy fenykepen ez maskent jon at. A kovetkezo program erodlatogatas volt, ami szinten eleg nagy terepet olel fel, es ugyan egy resze tenyleg a "klasszikus" erod dolog, de ugy altalaban itt is azt kell erteni alatta, hogy egy eleg nagy terulet, ahol lehet maszkalni. Itt volt kialitas is, haborus dolgokrol egeszen a kozepkortol, a masodik vilaghaborun at az obolhaboruig. Es gyonyoru kialatas volt fenntrol. Ezek utan - mivel utba esett eppen - jott az osloi operahaz, ami egesz uj, csak par honapja nyitott, ha jol tudom. Hat erdekes egy darab, nemi tekintetben az sydney-i operahazra emelekeztet, marmint olyan ertelemben, hogyha jol remlik az is tengerparton van, es igen modern stilusunak mondhato. Az osloi persze a fjordra nyilik, es az egeszet feher marvany es mas ko boritja, a kozponti resze viszont tiszta uveg. Es leejto vezet fel oldalt, igy fel lehet menni a tetejere, es setalni mindenfele a teton, ahonnan a kilatas szintugy fantasztikus, a fjordra is (rajta szigetekkel), meg a varosra is, bar innen pont nem olyan sok latszik belole azert. Kozben feltunt, hogy nagyon randa felhok kozelednek, igy el is palyaztam idoben, mondhatni a szerencse fia vagyok, eddig ha esett is, mindig pont akkor, amikor nem jelentett problemat, most se kapott el utkozben.

Kepeket megprobalok majd kesobb prezentalni, csak ahhoz picit tobb ido kell.

6 megjegyzés:

Haspók írta...

A MacDonalds az nem valami skót éttermi hálózat? ;)

Sini írta...

LGB fotozd a csajokat is! Valami jo magas hosszulabu szoket. Ha nalad magasabb akkor beerem alulnezettel is :)
Jaa MekkDo van itthon is! Vallald csak be azt a birkafejet :)

Encsi írta...

Ha már a fizikai jólét témája van soron, lgb szerintem próbáld ki ott tenger mellett a halféleségeket, isteniek! :)

A birkafejet mint reformkaját nem javaslom ;)) és a szalámit se :)))

És túl long shot lenne azt kérni, hogy szegény itthon maradt szingliknek és szalmaözvegyeknek lőjél pár posztviking dalia képet is? Emlékeim szerint nem megvetendők... ;)

Haspók írta...

Encsinek egy postviking dalia: http://www.vikings.0catch.com/Viking_person.jpg

Encsi írta...

Köszi Isti :)
azért inkább valami ilyesmire gondoltam:
http://flickr.com/photos/anabellag7/280991270/

LGB írta...

Halfeleseget nem igazan szeretem, masreszt ennem sem nagyon szabadna ... Pasikat meg csak nem fogok fotozni :) A vegen meg felreertik a szandekaimat.